Ezegelin Çorbası
Ezegelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut tereyağı
- 6 su bardağı su (isteğe bağlı yarısı et/tavuk suyu olabilir)
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- ½ tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon (gaz yapmaması için çok âlâ olur)
Ezegelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Rengi dönünce salçaları ekleyin, 1-2 dakika kavurun.
- Yıkanmış mercimek, pirinç ve bulguru ekleyin. Karıştırın.
- Üzerine sıcak suyu ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra altını kısın, mercimekler uygunca yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin.
- Pişince istersen blenderdan geçirebilirsiniz (ama ezogelin biraz taneli kalınca daha güzeldir).
- Baharatları ve naneyi ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. (nane ve pul biberi farklı tavada çok az yağda kızdırıp üzerine de gezdirebilirsiniz ).
Servis önerisi: Yanına limon dilimi kesinlikle koyu.
Üzerine taze nane yaprağı da güzel olur.
Yanına bir dilim ekşi maya ekmek ya da tam buğday ekmekle mis gibi!.
Afiyet olsun. 🌷.
Ezegelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









