Evde Profiterol Tarifim

Evde Profiterol Tanımım İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram margarin
  • 3 adet yumurta

İç kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından bi parmak eksik un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • Süt
  • Hindistan cevizi

Evde Profiterol Tanımım Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamuru hazırlayalım.
  2. Margarini ocakta eritelim, un ile karıştıralım ve yumurtaları teker teker ekleyerek uygunca yedirelim ve kenara dinlenmeye bırakalım.
  3. Kreması için tereyağ krem şanti ve vanilya hariç bütün gereçleri koyup pişirelim.
  4. Piştikten sonra vanilya ve tereyağı koyup çırpalım. Birinci sıcağı çıkınca krem şantiyi karıştıralım.
  5. Dinlenen hamurumuzu açalım ceviz büyüklüğünde kaşık yardımı ile kesimler koparıp tepsiye dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. İlk sıcağı çıkan hamurumuzun içini krema ile dolduralım.
  8. Çikolata sosunu pişirip kenara ılımaya bırakalım.
  9. Daha sonra profiterollerin üzerine çikolata sosu dökelim ve istediğimiz üzere süsleyelim. Tanımımız servise hazır deneyen herkese afiyet olsun.

Evde Profiterol Tanımım Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekerpare
Sebze Çorbası (Vitamin Deposu)
Tart Kalıbında Revani
Tartolet Tarifi
Perde Pilavı
Ginger Shot
Hdabla | © 2025 |