Evde Pizza

Evde Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket instant maya yahut yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 2yemek kaşığı ayçiçek yağ
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak ılık süt

Hamur sosu;

  • 3 yemek kaşığı domates salçasi
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı varsa fesleğen yoksa kekik
  • 1 yemek kaşığı ketçap

Üzeri için;

  • Kaşar rende
  • Zeytin
  • Sucuk
  • Mısır
  • Kırmızı yeşil biber

Evde Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu içine birinci evvel yaş maya, un ,şekerimizi koyalım .
  2. Ilık suyumuzu ılık sütümüzü ekleyelim , un ,maya ,toz şekerimizi alıp mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalandıktan sonra güzelce yoğurmaya başlayalım, hamurumuz çok sert olmasın hafif ele yağışacak kıvamında olacak biçimde yoğurmaya devam edelim .
  4. Ununu kararlı ve yavaş yavaş fazla kaçırmadan ekleyelim hamurumuzu yoğuralim hamuru mayalamaya bırakalım 1 saat kâfi.
  5. Mayalanmış hamuru istenilen eşit kesime bölelim, ben 2 kesime böldüm hamuru tezgah üstünde istenilen boyutta açalım.
  6. Açılan hamura domates yahut domates sosu da kullanabilirsiniz ketçap biraz sıvı yağ bakaratları bunları güzelce bir kasede harmanlayıp hamurumuzun üzerine sürebilirsiniz sosu güzelce fırça ile sürelim.
  7. En son olarak üzerine materyallerimizi en son kaşar olacak formda istenilen gereçleri koyup 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
  8. Pişen piazzanın üstünü pak havlu ile örtelim 2 dk o denli kalsın emel yumuşak olmasını sağlamak.

Evde Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Böreği
Karamelize Şerbetli Revani
Kahvaltılık Kefir Smoothie (Diyet)
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Nohutlu Pirinç Pilavı
Taze Fasulyeli Bulgurlu Top Köfte Yemeği
Hdabla | © 2025 |