Evde Pizza
Evde Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket instant maya yahut yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 2yemek kaşığı ayçiçek yağ
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak ılık süt
Hamur sosu;
- 3 yemek kaşığı domates salçasi
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı varsa fesleğen yoksa kekik
- 1 yemek kaşığı ketçap
Üzeri için;
- Kaşar rende
- Zeytin
- Sucuk
- Mısır
- Kırmızı yeşil biber
Evde Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu içine birinci evvel yaş maya, un ,şekerimizi koyalım .
- Ilık suyumuzu ılık sütümüzü ekleyelim , un ,maya ,toz şekerimizi alıp mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra güzelce yoğurmaya başlayalım, hamurumuz çok sert olmasın hafif ele yağışacak kıvamında olacak biçimde yoğurmaya devam edelim .
- Ununu kararlı ve yavaş yavaş fazla kaçırmadan ekleyelim hamurumuzu yoğuralim hamuru mayalamaya bırakalım 1 saat kâfi.
- Mayalanmış hamuru istenilen eşit kesime bölelim, ben 2 kesime böldüm hamuru tezgah üstünde istenilen boyutta açalım.
- Açılan hamura domates yahut domates sosu da kullanabilirsiniz ketçap biraz sıvı yağ bakaratları bunları güzelce bir kasede harmanlayıp hamurumuzun üzerine sürebilirsiniz sosu güzelce fırça ile sürelim.
- En son olarak üzerine materyallerimizi en son kaşar olacak formda istenilen gereçleri koyup 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
- Pişen piazzanın üstünü pak havlu ile örtelim 2 dk o denli kalsın emel yumuşak olmasını sağlamak.
Evde Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








