Evde Hazır Yufka İle Lahmacun

Evde Hazır Yufka İle Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için ( yufka ile);

  • 3 adet hazır yufka
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt yahut su (yağ ile karıştırmak için)

Hamurunu kendiniz yapmak isterseniz;

  • 2 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı içme suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 250 gram yağlı kıyma ( -40 yağlı)
  • 1 adet köy biberi yahut yeşil biber
  • 1 adet orta uzunluk kapya biber ️
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz ( saplarından ayrılmış yaprakları)
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı silme domates salçası
  • 1 yemek kaşığı silme biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı içme suyu
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çat kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Servis için;

  • 1 kesim limon
  • 1 tutam maydanoz

Evde Hazır Yufka İle Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcın hazırlanması; domatesin kabuklarını soyalım.
  2. Kuru soğan, biberler, maydanoz ve sarımsak evvel doğrayalım, sonrasında başka bir kapta baharatları, salçalarını, ve sıvı yapını ekleyelim.
  3. Kıyma ile bir arada karıştırıp yoğuralım.
  4. Harç sulu olmalı; o yüzden yarım çay bardağı su ekleyelim.
  5. Yufkanın hazırlanması; yufkaları üst üste serelim.
  6. Yuvarlak bir tabak yardımıyla 4 modüle bölelim, böylelikle 12 yuvarlak kesim yufka elde ederiz.
  7. Yuvarlak bir parçayı yağ-su karışımıyla yağlayalım, üzerine bir yuvarlak kesim daha koyalım.
  8. Harcının sürülmesi; her hazırlanan yuvarlak yufka üzerine bir avuç harçtan koyarak eşit bir biçimde yayalım.
  9. Pişirme; evvelden 200 derecede ısıtılmış fırına yağlanmış yahut yağlı kağıt konulmuş tepsiyle koyalım.
  10. Yaklaşık 10-15 dakika pişirelim. Altı ve üstü kızarınca çıkaralım.
  11. Açıklama: piyasada taş fırın olarak satılan fırınlar var ise elinizde, o fırında pişirin. Daha uygun sonuçlar alırsınız.
  12. Servis için; yanında limon ve maydanoz verebiliriz.

Evde Hazır Yufka İle Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağ Çekmeyen Pırasalı Mücver
Kahvaltılık Pratik Börek
Kuru Patlıcan Dolması
Ev Baklavası Tarifi
Turp Mezesi
Zeytinyağlı Ispanaklı Kuskus
Hdabla | © 2025 |