Evde Hazır Yufka İle Lahmacun
Evde Hazır Yufka İle Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için ( yufka ile);
- 3 adet hazır yufka
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt yahut su (yağ ile karıştırmak için)
Hamurunu kendiniz yapmak isterseniz;
- 2 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı içme suyu
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 250 gram yağlı kıyma ( -40 yağlı)
- 1 adet köy biberi yahut yeşil biber
- 1 adet orta uzunluk kapya biber ️
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 tutam maydanoz ( saplarından ayrılmış yaprakları)
- 1 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı silme domates salçası
- 1 yemek kaşığı silme biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı içme suyu
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çat kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Servis için;
- 1 kesim limon
- 1 tutam maydanoz
Evde Hazır Yufka İle Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcın hazırlanması; domatesin kabuklarını soyalım.
- Kuru soğan, biberler, maydanoz ve sarımsak evvel doğrayalım, sonrasında başka bir kapta baharatları, salçalarını, ve sıvı yapını ekleyelim.
- Kıyma ile bir arada karıştırıp yoğuralım.
- Harç sulu olmalı; o yüzden yarım çay bardağı su ekleyelim.
- Yufkanın hazırlanması; yufkaları üst üste serelim.
- Yuvarlak bir tabak yardımıyla 4 modüle bölelim, böylelikle 12 yuvarlak kesim yufka elde ederiz.
- Yuvarlak bir parçayı yağ-su karışımıyla yağlayalım, üzerine bir yuvarlak kesim daha koyalım.
- Harcının sürülmesi; her hazırlanan yuvarlak yufka üzerine bir avuç harçtan koyarak eşit bir biçimde yayalım.
- Pişirme; evvelden 200 derecede ısıtılmış fırına yağlanmış yahut yağlı kağıt konulmuş tepsiyle koyalım.
- Yaklaşık 10-15 dakika pişirelim. Altı ve üstü kızarınca çıkaralım.
- Açıklama: piyasada taş fırın olarak satılan fırınlar var ise elinizde, o fırında pişirin. Daha uygun sonuçlar alırsınız.
- Servis için; yanında limon ve maydanoz verebiliriz.
Evde Hazır Yufka İle Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















