Evde Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

Evde Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet limonun suyu
Evde Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Evde etsiz çiğ köfte yapmak için öncelikle uygun bir kap içerisine bulgurumuzu alalım.
- Üzerine sıcak suyu ekleyerek 15 dakika kadar bulgurların yumuşaması için bekletelim.
- Bu kademede su ölçüsü bulgurun cinsine nazaran değişiklik gösterebilir.
- Güzel bir sonuç almak için kullandığınız bulgurun çiğ köftelik esmer bulgur olmasına da dikkat etmelisiniz.
- Bulgurlarımızın yumuşamasını beklerken biz de çiğ köftemizin öbür materyallerini hazırlayabiliriz.
- Kabuğunu soyduğumuz soğanımızı yemeklik olacak halde küçük küçük doğrayalım.
- Soğanı rendelemek ya da robottan geçirmek yerine bu biçimde doğramanız çiğ köftenizin lezzetini arttıracaktır.
- Doğradığımız soğanları avcumuzun içerisine alarak sıkalım ve suyunu çıkartalım.
- 15 dakika sonunda bulgurumuzun üzerini açalım ve yanlışsız kıvamda olduğunu anlamak için elimize bir kesim alarak sıkalım. Şayet bulgurlarımız toparlanıp dağılmadan duruyorsa kâfi halde ıslanmış demektir. Lakin elinizle sıktığınızda dağılıyorsa biraz daha sıcak su eği yaparak ayarlayabilirsiniz.
- Bulgurlarımızı çiğ köfte yoğurma tepsimize alalım.
- Üzerine isot ve tuzu ekleyelim, bulgura yedirerek yoğurmaya başlayalım.
- Suyunu sıktığımız soğanları ek edelim ve yoğurmaya devam edelim.
- Domates salçası, biber salçası, yoğurt, nar ekşisi, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyerek çiğ köftemizi yarım saat kadar yoğurmaya devam edelim.
- Bu basamakta her malzemeyi ekledikten sonra güzelce yoğurarak yedirirseniz daha hoş sonuç elde ederseniz.
- Aynı vakitte kullandığınız isotun da iri taneli ve yağlı bir isot olması çiğ köftenizin parlaklığını ve rengini daha hoş yapacaktır.
- İstediğimiz kıvama gelen çiğ köfte harcımızdan kesimler alalım ve elimizle sıkarak şekillendirelim.
- Burada eldiven kullanırsanız çiğ köfteleriniz daha pürüzsüz olacaktır. Orta ara da ellerinizi ıslatmayı ihmal etmemelisiniz.
- Şekillendirme süreci bittikten sonra çiğ köftelerimizi marul, maydanoz, limon ve nar ekşisi eşliğinde servis edelim.
- Ben bu ölçülerle 25-30 adet çiğ köfte elde ettim.
Çiğ köfte nasıl yapılır? ayrıntılı bir biçimde anlattığım tanımımı umarım sizler de dener ve mutlu kalırsınız. Şimdiden afiyet olsun!.
Evde Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

