Evde Biberli Ekmek

Evde Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 3.5-4 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı şeker

Üst harç için;

  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı ceviz (dövülmüş)
  • Yarım çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kekik
  • Karabiber

Evde Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yorma kabına unu alalım.
  2. Ortasını boşluk olarak açalım zeytinyagi,süt,maya,tuz,şeker ve su ek ederek yoğurmaya başlayalım.
  3. Güzelce yoğurduktan sonra hamurumuzu dinlenmeye bırakalım.
  4. Üzerini örteceğiz hava almaması lazım 1 saat kadar dinlensin.
  5. Bu ortada biberli harcımızı hazırlayalım.
  6. İlk olarak soğanı küçük küp küp doğrayalım .
  7. Üzerine salça, zeytinyağı, ceviz, susam ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım harcımız hazır.
  8. 1 saat dillendirilmiş olan hamurumumuzu açalım .
  9. İlk evvel az bir şey daha yoğurarak havasını alalım.
  10. Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş tepsimize açalım evvelce ısıtılmış olan 200 derecedeki fırınımızda üzeri kızarana kadar denetimli biçimde pişirelim, deneyeceklere afiyet olsun 💜.

Evde Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Fırında Kuzu Kol
Ebruli Kek
Çember Mantı (Videolu)
Çıtır Nohutlu Kırmızı Pancar Yaprağı
İçli Köfte (Videolu)
Kokoş Salata
Hdabla | © 2025 |