Evde Biberli Ekmek
Evde Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 3.5-4 su bardağı un
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı şeker
Üst harç için;
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı ceviz (dövülmüş)
- Yarım çay bardağı susam
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kimyon
- Kekik
- Karabiber
Evde Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yorma kabına unu alalım.
- Ortasını boşluk olarak açalım zeytinyagi,süt,maya,tuz,şeker ve su ek ederek yoğurmaya başlayalım.
- Güzelce yoğurduktan sonra hamurumuzu dinlenmeye bırakalım.
- Üzerini örteceğiz hava almaması lazım 1 saat kadar dinlensin.
- Bu ortada biberli harcımızı hazırlayalım.
- İlk olarak soğanı küçük küp küp doğrayalım .
- Üzerine salça, zeytinyağı, ceviz, susam ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım harcımız hazır.
- 1 saat dillendirilmiş olan hamurumumuzu açalım .
- İlk evvel az bir şey daha yoğurarak havasını alalım.
- Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş tepsimize açalım evvelce ısıtılmış olan 200 derecedeki fırınımızda üzeri kızarana kadar denetimli biçimde pişirelim, deneyeceklere afiyet olsun 💜.
Evde Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










