Evde Adana Kebap

Evde Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı

Evde Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma,yumurta sarısı,rendelenmiş sarımsak,baharatlar eklenir düzgünce karıştırılır.
  2. Üstünü streçleyip 2-3 saat buzdolabında beklenir.
  3. Sonra dolaptan çıkarıp tekrar elle yoğrulur, sonra kıyma harcını 4 kesime bölünür, strecin üstünde rulo halde verilir .
  4. Çöp şişler kıymaya geçilir ,fırın tepsisine yağlı kağıt serilip adana kebaplar koyulur ,ben yanına biber ve domates koydum 25-30 dk pişirilir deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Evde Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabağı Çorbası
5 Çayı
Pratik Kesme Yöntemiyle Lahana Sarması (Videolu)
Buzluk Böreği
Mısırın En Güzel Hali
Tavuklu Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |