Ev Yapımı Yoğurt

Ev Üretimi Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler
- 5 litre süt
- Çay kaşığı ucu tuz
- 5 yemek kaşığı yoğurt
Ev İmali Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
- 5 litre sütü büyük bir tencereye alalım ve fokurdayanan kadar uygunca kaynatalım, kaynadıktan sonra ortalama 5 yada 7 dakika daha kaynasın.
- Sonra da sütümüzün soğumasını bekleyelim ,ılık olunca beş yemek kaşığı yoğurdumuza bi çay kaşığının ucu ile tuz ekleyelim ve ılık olan sütümüze dökelim karıştıralım.
- Sonrasında tenceremizin kapağını örtelim üzerine battaniye örtelim üç saat boyunca bu türlü bekleyelim.
- 3 saatin sonunda battaniye ve kapağı alalım yoğurdu yerinden kaldırmadan tencere düzgünce soğuyana kadar bekleyelim sonra buz dolabına koyalım sonraki gün yiyebilirsiniz.
🥰Afiyet olsun🥰.
Ev İmali Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





