Ev Yapımı Yaş Pasta

Ev Üretimi Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
İç kreması için;
- 2.5 su bardağı soğuk süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket toz kremşanti
Dış kreması için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket krem şanti
Ganaj için;
- 75 ml sıvı krema
- 200 g beyaz çikolata
Arası için:
- 1 adet muz
- Bitter çikolata parçacıkları
Ev İmali Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pastamızın pandispanyası için; yumurta ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım. Akabinde süt ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım. Üzerine un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştıralım.
- 19 cm çapındaki kelepçeli kalıbımıza pandispanya hamurunu dökelim, 170 derece fırında yaklaşık40 dakika pişirelim.
- Pişen kekimizi kalıptan çıkartarak soğumaya bırakalım.
- Pastacı kreması için; kremşanti hariç tüm gereçleri tencereye alalım. Daima çırpıcı yardımıyla karıştırarak kıvam alana dek pişirelim. Kaseye aktarıp üzerini streçle kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan pandispanyayı, pasta bıçağı yardımıyla 3 eşit modüle keselim. Kek kabardığı için, üst kısmında oluşan fazlalıklar varsa, bu kısmıda bıçak yardımıyla ince bir biçimde keserek düzleştirelim.
- Pastamızın birinci kat pandispanyasını bir servis tabağına alalım, üzerine soğuyan kremadan bir ölçü ekleyelim ve bir palet yardımıyla yayarak düzleştirelim. Üzerine çikolata parçacıklarını ve muz dilimlerini serpiştirelim.
- İkinci kat olan pandispanyayı da yerleştirelim ve üzerini birebir biçimde kremayla kaplayalım. Ve son kat pandispanya ile pastanın üzerini kapatalım. Son olarak, kenarlardan taşan pasta kremasını bir palet yardımıyla düzeltelim.
- Ardından pastamızı buzdolabına alarak, birkaç saat yahut mümkünse 1 gece dinlendirelim.
- Pastamızın dış kaplaması için; kremşanti ile soğuk sütü, uygun bir kapta kıvam alana kadar çırpalım.
- Bir pasta paleti kullanarak, hazırladığımız kremşantiyle pastamızın üst ve yan kısımlarını kaplayalım. Bu kademede, kremşantinin bir kısmını süslemede kullanmak üzere ayıralım.
- Pastanın ganajı için; küçük küçük kestiğiniz çikolataları kremayla birlikte varsa mikrodalgaya, yoksa bir tencereye koyup benmari adabı eritin.
- Pürüzsüz bir kıvam alan karışımın üzerini streç sinemayla kapatıp bir 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
- Dolaptan çıkarıp macun kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
- Yine streç sinemayla kapatıp 30-40 dakika, koyu bir kıvam alana dek buzdolabında bekletin. Sonrasında pastamızın üzerine sürelim ve palet yardımıyla düzeltelim.
- Ayırdığımız kremşantiyi sıkma torbasına alalım ve pastanın üzerini süsleyelim. Yarım gün dolapta dinlenmeye bırakalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 💗
Not:Fotoğraf sizi yanıltmasın benim süslemem biraz aceleye geldiği için düzgün olmadı lakin lezzet açısından pişman olmazsınız.
Ev İmali Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

