Ev Yapımı Yaş Pasta

Ev Üretimi Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

İç kreması için;

  • 2.5 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket toz kremşanti

Dış kreması için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti

Ganaj için;

  • 75 ml sıvı krema
  • 200 g beyaz çikolata

Arası için:

  • 1 adet muz
  • Bitter çikolata parçacıkları

Ev İmali Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pastamızın pandispanyası için; yumurta ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım. Akabinde süt ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım. Üzerine un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştıralım.
  2. 19 cm çapındaki kelepçeli kalıbımıza pandispanya hamurunu dökelim, 170 derece fırında yaklaşık40 dakika pişirelim.
  3. Pişen kekimizi kalıptan çıkartarak soğumaya bırakalım.
  4. Pastacı kreması için; kremşanti hariç tüm gereçleri tencereye alalım. Daima çırpıcı yardımıyla karıştırarak kıvam alana dek pişirelim. Kaseye aktarıp üzerini streçle kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan pandispanyayı, pasta bıçağı yardımıyla 3 eşit modüle keselim. Kek kabardığı için, üst kısmında oluşan fazlalıklar varsa, bu kısmıda bıçak yardımıyla ince bir biçimde keserek düzleştirelim.
  6. Pastamızın birinci kat pandispanyasını bir servis tabağına alalım, üzerine soğuyan kremadan bir ölçü ekleyelim ve bir palet yardımıyla yayarak düzleştirelim. Üzerine çikolata parçacıklarını ve muz dilimlerini serpiştirelim.
  7. İkinci kat olan pandispanyayı da yerleştirelim ve üzerini birebir biçimde kremayla kaplayalım. Ve son kat pandispanya ile pastanın üzerini kapatalım. Son olarak, kenarlardan taşan pasta kremasını bir palet yardımıyla düzeltelim.
  8. Ardından pastamızı buzdolabına alarak, birkaç saat yahut mümkünse 1 gece dinlendirelim.
  9. Pastamızın dış kaplaması için; kremşanti ile soğuk sütü, uygun bir kapta kıvam alana kadar çırpalım.
  10. Bir pasta paleti kullanarak, hazırladığımız kremşantiyle pastamızın üst ve yan kısımlarını kaplayalım. Bu kademede, kremşantinin bir kısmını süslemede kullanmak üzere ayıralım.
  11. Pastanın ganajı için; küçük küçük kestiğiniz çikolataları kremayla birlikte varsa mikrodalgaya, yoksa bir tencereye koyup benmari adabı eritin.
  12. Pürüzsüz bir kıvam alan karışımın üzerini streç sinemayla kapatıp bir 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  13. Dolaptan çıkarıp macun kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
  14. Yine streç sinemayla kapatıp 30-40 dakika, koyu bir kıvam alana dek buzdolabında bekletin. Sonrasında pastamızın üzerine sürelim ve palet yardımıyla düzeltelim.
  15. Ayırdığımız kremşantiyi sıkma torbasına alalım ve pastanın üzerini süsleyelim. Yarım gün dolapta dinlenmeye bırakalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 💗

Not:Fotoğraf sizi yanıltmasın benim süslemem biraz aceleye geldiği için düzgün olmadı lakin lezzet açısından pişman olmazsınız.

Ev İmali Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Kolayından Yaş Pasta
Yufkadan Çıtır Cips
Mini Pişiler
Soslu Yaprak Sarma (Adana Usulü)
Fırında Somon
Sebzeli Tuzlu Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet