Ev Yapımı Tarhana (Uşak Tarhanası)

Ev İmali Tarhana (Uşak Tarhanası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kg soğan
  • 1,5 kg domates
  • 2.5 kg salçalık biber
  • 2 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kg süzme yoğurt
  • 1 demet nane
  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 dolu yemek kaşığı kuru nane
  • 2 dolu yemek kaşığı kırmızı pul biber (acı tatlı tercihe bağlı)
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay bardağı tuz

Ev Üretimi Tarhana (Uşak Tarhanası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yıkanmış domatesi kapya biberi ve soğanı iri formda doğrayın.
  2. Yayvan bir tencereye hepsini koyup kapağını kapatarak pişirin.
  3. Yumuşayan zerzevatları süzgeç kevgir ile öteki kaba alın.
  4. Tencerede kalan suyu tekrar ocağa alın koyu kıvam alana kadar kaynatın.
  5. Bu süreci unu fazla almasın ve tarhananın tadı daha hoş olsun diye yapıyoruz.
  6. Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
  7. Diğer tarafta zerzevatları ve çok düzgün haşlanmış nohutu rondoya atıp püre haline getirin.
  8. Hamur yoğurma kabına püreyi süzme yoğurdu ,tuzu ve doğranmış naneyi suyunu çektirdiğimiz zerzevat suyunu ve baharatları koyup karıştırın yavaş yavaş un ek ederek orta sertlikte bir hamur yoğurun.
  9. Üzerini pak bir bez örtüp çok sıcak olmayan bir yerde bekletin.
  10. Sıcak olması mayalanmayı hızlandırır buda çabuk ekşimeye neden olur.
  11. Ertesi gün tekrar yoğurun şayet hamur çok cıvıdıysa un ekleyebilirsiniz.
  12. Bu halde hergün sabah akşam yoğurarak yada kaşıkla karıştırarak hamurun gazını alın.
  13. 21 gün sonra güneş gören bir yere sofra bezini serin üzerine küçük modüller koparıp yayın.
  14. Üstleri kuruyunca tersyüz edin.
  15. Tarhana kurumaya başlayınca avucunuzda ovuşturarak küçültün.
  16. Bu kademede daima tarhananın basında olmanız gerekiyor çok kurutursanız ovalamak zorlaşır.
  17. Ovalanan tarhanayı tel süzgeçten geçirip eleyin.
  18. Sofra bezine serip güneş görmeyen havadar bir yerde hergün karıştırarak kurutun.
  19. Kuruduğundan büsbütün emin olduktan sonra saklama kapına doldurup serin ve kuru bir yerde koruma edin.

Afiyet şifa olsun.

Not;

Tarhana hamurken bol güneşli yerde kurur.

Elekten geçirdikten sonra katiyetle gölge yere serilir.

Aksi taktirde güneş tarhananın o güzelim rengini alır.

Ev İmali Tarhana (Uşak Tarhanası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsaklı Yoğurtlu Omlet (Bol Ekmek Yediren Şifalı Antibiyotik)
Salatalık Sushi
Karnabaharlı, Havuçlu Lorlu Kaşık Dökmesi
Salep
Altın Sarısı Mercimek Çorbası
Aksaray Tava
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet