Ev Yapımı Spagetti Bolognese

Ev İmali Spagetti Bolognese Tanımı İçin Malzemeler

Makarna hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 2 adet büyük yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Gerekirse birkaç yemek kaşığı su (hamurun kıvamına göre)

Bolognese sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet büyük domates (rendelenmiş) yahut 1 su bardağı domates püresi
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş yahut doğranmış)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik yahut fesleğen (isteğe bağlı)

Ev Üretimi Spagetti Bolognese Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu geniş bir kaba alın ve ortasını havuz üzere açın.
  2. Yumurtaları havuza kırın, sıvı yağı ve tuzu ekleyin.
  3. Bir çatal yardımıyla yahut elinizle yavaş yavaş unu içe hakikat alarak yoğurmaya başlayın.
  4. Hamur toparlanana kadar yoğurun. Şayet çok kuru olursa 1 yemek kaşığı su ve sıvı yağ ekleyerek kıvamı ayarlayın. (ben toplamda 3 yemek kaşığı su ve sıvı yağ ekledim).
  5. Hamuru streç sinemaya sararak en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  6. Dinlenen hamuru açıp istediğiniz halde kesin ve kaynar suda birkaç dakika haşlayın.
  7. Sosu için sıvı yağını tavada ısıtın ve sarımsağı ekleyip yavaşça soteleyin.
  8. Rendelenmiş domatesleri ekleyip orta ateşte 10-15 dakika pişirin.
  9. Bu kademede tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı olarak kekik yahut fesleğeni ekleyin.
  10. Sos yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin. Şayet çok ağır olursa biraz su ekleyebilirsiniz.
  11. Makarnanın üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun!.

Ev İmali Spagetti Bolognese Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Teriyaki Soslu Tavuk Sandviç
Havuçlu Köz Biber Salata
Orman Meyveli Cheesecake
Ege Esintisi – Çupralı Alaca Fasulye
Ispanaklı Kremalı Kek
Fırında Çıtır Tavuk Pirzola
Hdabla | © 2025 |