Ev Yapımı Spagetti Bolognese
Ev İmali Spagetti Bolognese Tanımı İçin Malzemeler
Makarna hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 2 adet büyük yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Gerekirse birkaç yemek kaşığı su (hamurun kıvamına göre)
Bolognese sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet büyük domates (rendelenmiş) yahut 1 su bardağı domates püresi
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş yahut doğranmış)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik yahut fesleğen (isteğe bağlı)
Ev Üretimi Spagetti Bolognese Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu geniş bir kaba alın ve ortasını havuz üzere açın.
- Yumurtaları havuza kırın, sıvı yağı ve tuzu ekleyin.
- Bir çatal yardımıyla yahut elinizle yavaş yavaş unu içe hakikat alarak yoğurmaya başlayın.
- Hamur toparlanana kadar yoğurun. Şayet çok kuru olursa 1 yemek kaşığı su ve sıvı yağ ekleyerek kıvamı ayarlayın. (ben toplamda 3 yemek kaşığı su ve sıvı yağ ekledim).
- Hamuru streç sinemaya sararak en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru açıp istediğiniz halde kesin ve kaynar suda birkaç dakika haşlayın.
- Sosu için sıvı yağını tavada ısıtın ve sarımsağı ekleyip yavaşça soteleyin.
- Rendelenmiş domatesleri ekleyip orta ateşte 10-15 dakika pişirin.
- Bu kademede tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı olarak kekik yahut fesleğeni ekleyin.
- Sos yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin. Şayet çok ağır olursa biraz su ekleyebilirsiniz.
- Makarnanın üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun!.
Ev İmali Spagetti Bolognese Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










