Ev Yapımı Limonata Tarifi (6 Litre)

Ev Üretimi Limonata Tanımı (6 Litre) İçin Malzemeler

  • 2 adet limon
  • 2 adet portakal
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
  • 6 litre su

Not: bu materyallerle 6 litre limonata çıkıyor kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.

Ev İmali Limonata Tanımı (6 Litre) Nasıl Yapılır?

  1. Limon ve portakalları bir gece evvelce derin dondurucuya koyun. (bu adım limonatanın daha aromatik olmasını sağlar. ).
  2. Dondurucudan çıkardığınız limon ve portakalları 10 dakika bekletin, sonra dilimleyin.
  3. Dilimlediğiniz meyveleri rondoya alın, üzerine 2 su bardağı şekeri ekleyin. Rondoda düzgünce püre haline gelinceye kadar çekin.
  4. Derin ve geniş bir kaba 6 litre su koyun. Hazırladığınız püreyi üzerine ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
  5. İsterseniz limon tuzunu ekleyin, karıştırdıktan sonra 10 dakika dinlendirin.
  6. Geniş bir süzgecin içine pak bir tülbent yerleştirin. Limonatayı süzgeçten dökün. (yalnızca süzgeç ile de yapabilirsiniz).
  7. Posanın içindeki suyu yeterlice çıkarmak için tülbenti sıkın. (sadece süzgeç kullanıyorsanız süzgeçe kaşıkla bastırın).
  8. Limonatanız hazır! soğutun ve buzla servis edin. Afiyet olsun. :).

Ev İmali Limonata Tanımı (6 Litre) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glütensiz Bol Proteinli Ekmek (Videolu)
Mısırlı Tavuk Çorbası
Fırın Mücver
Sadrazam Lokumu (Pratik)
Glutensiz Aşure Tarifi
Fırında Mısır Unlu Kabak
Hdabla | © 2025 |