Ev Yapımı Limonata Tarifi (6 Litre)
Ev Üretimi Limonata Tanımı (6 Litre) İçin Malzemeler
- 2 adet limon
- 2 adet portakal
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
- 6 litre su
Not: bu materyallerle 6 litre limonata çıkıyor kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Ev İmali Limonata Tanımı (6 Litre) Nasıl Yapılır?
- Limon ve portakalları bir gece evvelce derin dondurucuya koyun. (bu adım limonatanın daha aromatik olmasını sağlar. ).
- Dondurucudan çıkardığınız limon ve portakalları 10 dakika bekletin, sonra dilimleyin.
- Dilimlediğiniz meyveleri rondoya alın, üzerine 2 su bardağı şekeri ekleyin. Rondoda düzgünce püre haline gelinceye kadar çekin.
- Derin ve geniş bir kaba 6 litre su koyun. Hazırladığınız püreyi üzerine ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
- İsterseniz limon tuzunu ekleyin, karıştırdıktan sonra 10 dakika dinlendirin.
- Geniş bir süzgecin içine pak bir tülbent yerleştirin. Limonatayı süzgeçten dökün. (yalnızca süzgeç ile de yapabilirsiniz).
- Posanın içindeki suyu yeterlice çıkarmak için tülbenti sıkın. (sadece süzgeç kullanıyorsanız süzgeçe kaşıkla bastırın).
- Limonatanız hazır! soğutun ve buzla servis edin. Afiyet olsun. :).
Ev İmali Limonata Tanımı (6 Litre) Fotoğraflı Yapılışı
















