Ev Yapımı Kahvaltılık Çikolata

Ev İmali Kahvaltılık Çikolata Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek dolusu kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı eritilmiş bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı eritilmiş sütlü çikolata
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe nazaran azaltılıp artırılabilir)

Ev Üretimi Kahvaltılık Çikolata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fındıkları tavada kısık ateşte kavurun. 2. Pak bir bezin üzerine döküp ovalayarak kabuklarını temizleyin.
  2. Kabuksuz fındıkları rondoya alın, üzerine sütü ekleyip macun kıvamına gelene kadar rondolayın.
  3. Ardından sıvı yağ, pudra şekeri ve eritilmiş çikolataları ekleyin. Tekrar rondodan geçirip düzgünce homojen bir karışım elde edin.
  4. Hazırladığınız karışımı cam kavanoza alın, kapağını kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirin. 📍 Kahvaltıda ekmeğe sür, krepin üzerine gezdir, kaşıkla bile ye! Afiyet bal olsun! 💛 🎯

Not:Rafine şekeri azaltmak istersen, şekeri çıkarabilir ya da doğal tatlandırıcılar kullanabilirsin.

Ev Üretimi Kahvaltılık Çikolata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tantuni
Patatesli Tavuk Kanat
Limonata
Yaz Pastası
Gözleme
Şipşak İmam Bayıldı
Hdabla | © 2025 |