Ev Yapımı Kahvaltılık Çikolata
Ev İmali Kahvaltılık Çikolata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek dolusu kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı eritilmiş bitter çikolata
- Yarım çay bardağı eritilmiş sütlü çikolata
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe nazaran azaltılıp artırılabilir)
Ev Üretimi Kahvaltılık Çikolata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fındıkları tavada kısık ateşte kavurun. 2. Pak bir bezin üzerine döküp ovalayarak kabuklarını temizleyin.
- Kabuksuz fındıkları rondoya alın, üzerine sütü ekleyip macun kıvamına gelene kadar rondolayın.
- Ardından sıvı yağ, pudra şekeri ve eritilmiş çikolataları ekleyin. Tekrar rondodan geçirip düzgünce homojen bir karışım elde edin.
- Hazırladığınız karışımı cam kavanoza alın, kapağını kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirin. 📍 Kahvaltıda ekmeğe sür, krepin üzerine gezdir, kaşıkla bile ye! Afiyet bal olsun! 💛 🎯
Not:Rafine şekeri azaltmak istersen, şekeri çıkarabilir ya da doğal tatlandırıcılar kullanabilirsin.
Ev Üretimi Kahvaltılık Çikolata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















