Ev Yapımı Bisküvi Kremalı Cheesecake

Ev İmali Bisküvi Kremalı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için ;

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı süt

Dolgusu için;

  • 2 paket 200 gram lık labne peynir
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker

Bisküvi kremalı dolgu için;

  • 1 paket yulaflı bisküviden 4 adedini üzerinin süslemesi için ayırıp kalanını kullanalım(ben yulaflı bisküvi kullandım siz diğer bir bisküvi de kullanabilirsiniz)
  • 1 silme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Krema dolgusuna ek etmek için karamel gereçleri;

  • 4 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt

Ev Üretimi Bisküvi Kremalı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için bisküvileri robota alalım ve un haline gelene kadar çekelim.
  2. Eritilmiş (ılık) tereyağ ve sütü ek edip düzgünce yedirelim.
  3. Tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz kelepçeli kalıba alalım ve düzleyelim.
  4. Mümkünse buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendirelim.
  5. İç dolgusu için yumurta hariç tüm gereçleri yeterlice karıştıralım yumurtaları tek tek kırarak ek edip her seferinde karıştıralım ve buzdolabında beklemiş bisküvili tabana dökelim.
  6. Fırına koymadan evvel tabanını bir kaç kere tezgaha vuralım ki varsa hava kabarcıkları çıksın 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirelim (yanına ısıya sağlam su dolu bir kap koyalım chescake çatlamasın).
  7. Pişme sırasında hafif sallayarak denetim edebilirsiniz. Üzeri kızarmasın.
  8. Orta kısmı yavaşça sallanıyor kenarları sabitse pişmiş demektir.
  9. Bu biçimde iken fırını kapatıp 15 dakika kadar fırında bekletelim daha sonra dışarı alıp soğumaya bırakalım.
  10. Bisküvili kreması için gereken materyalleri mutfak robotuna alıp uygunca karıştıralım.
  11. Ayrı bir tavada 4 silme yemek kaşığı şekeri karamelize edelim tamamı eridiğinde içine bir yemek kaşığı tereyağ ek edip eritelim daha sonra bir çay bardağı sütü ek edip eriyene kadar karıştıralım. (karamel sıvı kıvamda olacak)
  12. Karamel ılıdıktan sonra bisküvili krema ile birleştirip yeterlice pürüzsüz kıvam alana kadar robottan geçirelim. Ve chescake dolgusunun üzerine dökelim.
  13. Üzerini süslemek için ayırmış olduğum bisküvileri ezerek kullandım ve beyaz çikolata kullandım.

Ev Üretimi Bisküvi Kremalı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Lahana Sarması
Orijinal Kfc
Mis Gibi Kokusuyla Portakallı Kek
Pişi (Patates Farkıyla)
Sebzeli Pilav Ve Kızarmış Tavuk Göğsü
Tavuklu Yalancı Tako (Taco)
Hdabla | © 2025 |