Ev Yapımı Açma Börek

Ev Üretimi Açma Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 paket maya
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
- 100 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 2-3 adet pırasa
- Pul biber karabiber
- 150 gram beyaz peynir
Ev Üretimi Açma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurunuzu yoğurun mayalanması için bir kenara koyun başka tarafta ince doğradığınız pırasayı 1 kaşık tereyağında uygunca kavurun baharatlarını ekleyip ocaktan alın soğuyunca peynir ekleyin.
- Hamurunuzu tezgaha alın 12 eşit modüle ayırın bezeleri açıp ortasına sıvı yağ ve tereyağı karışımını sürün her kata sürerek katlayın 12 parçayı bu formda hazırlayın.
- En son birinci açtığınızdan başlayarak kare halinde açın ortasına harcınızı koyup rulo formda sarın iki ucundan uzatarak fırın tepsisi genişliğine getirip tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı ve susam dökün.
- 180 derece fırına atın kızarınca fırından alın ve afiyetle tüketin. İçini istediğiniz biçimde hazırlayabilirsiniz.
Ev İmali Açma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






