Ev Usulü Tepsi Kebabı

Ev Metodu Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kadar dana kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 1 büyük uzunluk kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Ev Adabı Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberler, soğan, sarımsak ve maydanoz robottan geçirilir fazla suları sıkılır.
- Kıyma uygun bir kaba alınıp üzerine robottan geçirdiğimiz karışım ek edilir.
- Salça, baharatlar, sıvı yağ da eklenip, güzelce yoğurulur.
- Pişirmek için uygun bir borcama sıvı yağ sürülüp yoğurulan harç dökülür, eşit formda bocama yaydırılır.
- En son elimizi yağlayıp, üzerine bastırılır pürüzsüz hale getirilir.
- Hamur hamur kesme aparatı yahut bıçak yardımı ile tepside uzunlamasına kesikler atılıp kebap formu verilir.
- En son spatula ile üzerine çizgiler bırakılır. 200 derecelik fırında alt-üst ayarda yaklaşık 30-35 dk pişirilir.
Ev Tarzı Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









