Ev Usulü Tavuklu Pide
Ev Yöntemi Tavuklu Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3-4 su bardağı un
İç gereci:
- 2 adet kalçalı tavuk budu (göğüs)
- 1 adet soğan
- 2 -3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 adet yumurta sarısı
Ev Metodu Tavuklu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm gereçleri birleştirip yumuşak hamur yoğurup mayalanmaya bırakalım.
- Diğer taraftan tavaya aldığımız sıvı yağda minik doğranmış tavuklar suyunu çekinceye kadar kavuralım.
- Ardından yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kavuralım.
- Baharat ,tuz ,domates ,sivri biberleri ekleyip biraz daha kavuralım.
- Hamuru 4 eşit kesime bölüp uzunlamasına açalım.
- Kenarlarını içe kıvırıp yumurta sarısı sürüp orta kısmına evvel rendelenmiş kaşar peyniri tavuklu harç koyun.
- Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
Ben evvelden hazırladığım konserve domates sivribiber kullandım.
Ev Metodu Tavuklu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














