Ev Usulü Tavuklu Pide

Ev Yöntemi Tavuklu Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 su bardağı un

İç gereci:

  • 2 adet kalçalı tavuk budu (göğüs)
  • 1 adet soğan
  • 2 -3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 adet yumurta sarısı

Ev Metodu Tavuklu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için tüm gereçleri birleştirip yumuşak hamur yoğurup mayalanmaya bırakalım.
  2. Diğer taraftan tavaya aldığımız sıvı yağda minik doğranmış tavuklar suyunu çekinceye kadar kavuralım.
  3. Ardından yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kavuralım.
  4. Baharat ,tuz ,domates ,sivri biberleri ekleyip biraz daha kavuralım.
  5. Hamuru 4 eşit kesime bölüp uzunlamasına açalım.
  6. Kenarlarını içe kıvırıp yumurta sarısı sürüp orta kısmına evvel rendelenmiş kaşar peyniri tavuklu harç koyun.
  7. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Sıcak servis edelim.

Afiyet olsun.

Ben evvelden hazırladığım konserve domates sivribiber kullandım.

Ev Metodu Tavuklu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş
Çıtır Muska Börek
Bu Tarifi Deneyenler Klasik Mezelerden Vazgeçiyor
Mercimek Köftesi
Fincanda Kakaolu Soslu Kek
Öğlen Oturması
Hdabla | © 2025 |