Ev Baklavası Tarifi
Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Un (hamurunuz çok sert olmayacak unu denetimli ekleyin!!)
Açmak için;
- Mısır nişastası (yaklaşık 1 kg)
Üzeri için;
- 200-250 gram tereyağı
- 1.5 çay bardak sıvı yağ (tereyağı eriyip ocaktan aldıktan sonra sıvı yağını ekleyin)
Şerbeti için
- 5,5 su bardağı şeker
- 5,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Ev Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp ortalarına çokça nişastayla tabak büyüklüğünde açın 5 tane üst üste koyun bezeler bitene kadar tıpkı süreci yapın üzerini kapatıp 10 dk dinlendirin.
- 5’li olan her bezeyi sırayla açabildiğiniz kadar ince açın. Tepsiye nazaran kesin kalan modülleri da ortalarına serpin.
- 5 tane 5’li kat alta açtıktan sonra ceviz yada fındık serpin. 5 tane 5’li kat üste olacak formda açın.
- En son istediğiniz biçimde kesin.
- Tereyağını ve sıvı yağını karıştırıp ettirin, üst köpüğünü kesinlikle alın. En altta kalan beyaz kısmı gelmeyecek biçimde süzerek üzerine çokça dökün.
- En değerli nokta pişirmesi✌️ baklavayı kurutma usulü ile pişirme yapın. O da şöyleee⬇️ soğuk fırına 100 derecede 1 saat pişirin. Baklava kabarmaya başlayınca 140-150 dereceye alın. Çok fazla kızartma yapmadan bal rengine gelene kadar yavaş yavaş pişsin.
- Fırından çıkarın ılıyınca şerbeti de ılık olacak formda dökebilirsiniz.
- Ben şerbetini arefe günü dökeceğim şayet sizde o denli yapacaksanız. Pişmiş baklavayı fırına atıp ısıtın şerbetini ondan sonra dökün. Ağız tadıyla yiyin güzel bayramlarınız olsun 🌼🌼.
Ev Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















