Ev Baklavası Tarifi

Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un (hamurunuz çok sert olmayacak unu denetimli ekleyin!!)

Açmak için;

  • Mısır nişastası (yaklaşık 1 kg)

Üzeri için;

  • 200-250 gram tereyağı
  • 1.5 çay bardak sıvı yağ (tereyağı eriyip ocaktan aldıktan sonra sıvı yağını ekleyin)

Şerbeti için

  • 5,5 su bardağı şeker
  • 5,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Ev Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp ortalarına çokça nişastayla tabak büyüklüğünde açın 5 tane üst üste koyun bezeler bitene kadar tıpkı süreci yapın üzerini kapatıp 10 dk dinlendirin.
  2. 5’li olan her bezeyi sırayla açabildiğiniz kadar ince açın. Tepsiye nazaran kesin kalan modülleri da ortalarına serpin.
  3. 5 tane 5’li kat alta açtıktan sonra ceviz yada fındık serpin. 5 tane 5’li kat üste olacak formda açın.
  4. En son istediğiniz biçimde kesin.
  5. Tereyağını ve sıvı yağını karıştırıp ettirin, üst köpüğünü kesinlikle alın. En altta kalan beyaz kısmı gelmeyecek biçimde süzerek üzerine çokça dökün.
  6. En değerli nokta pişirmesi✌️ baklavayı kurutma usulü ile pişirme yapın. O da şöyleee⬇️ soğuk fırına 100 derecede 1 saat pişirin. Baklava kabarmaya başlayınca 140-150 dereceye alın. Çok fazla kızartma yapmadan bal rengine gelene kadar yavaş yavaş pişsin.
  7. Fırından çıkarın ılıyınca şerbeti de ılık olacak formda dökebilirsiniz.
  8. Ben şerbetini arefe günü dökeceğim şayet sizde o denli yapacaksanız. Pişmiş baklavayı fırına atıp ısıtın şerbetini ondan sonra dökün. Ağız tadıyla yiyin güzel bayramlarınız olsun 🌼🌼.

Ev Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Tatlısı
Nohut Salatası
Bayram Kahvaltımız
Vişneli Browni (Rafine Şekersiz)
Yalancı Etimek Tatlısı
Biberli Ekmek
Hdabla | © 2025 |