Ev Baklavası

Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Hamuru açmak için;
- 1,5 su bardağı mısır nişastası
- 1,5 su bardağı un
Üzeri için;(fırına atmadan evvel, sıcak olacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 50 gram margarin
İçi için;
- Rondodan çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Ev Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet kaynarken limon suyu eklenir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Hamuru için yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, tuz, (sirke ve kabartma tozu çay tabağında kabartıp ekledim), denetimli olarak un eklenerek yoğurulur. (4 su bardağı un tam geldi bu ölçüye) hamur 15-20 dakika üzeri kapatılarak dinlendirilir.
- Dinlenen hamurdan küçük modüller ayrılır (64 adet çıktı) 10ar 10ar olacak halde tatlı tabağı boyutunda mısır nişastası+un karşımı ile açılan bezeler bir kenara koyulur. (12+12+10+10+10+10 en alttan en üste kat ölçüsünü bu halde yaptım) isteğiniz orta katlara ceviz dökülür. (ben 3. Ve 4. Kata ekledim cevizi).
- En son olarak sıvı yağda eritilen margarin sıcak iken kesilen ve dilimlenen baklavanın üzerine yayılır.
- 180°c de 40 dakika pişirilir. (10 dakika kapalı fırında beklettim içini uygunca çeksin diye).
- Fırından çıkan baklavanın birinci sıcaklığı geçince soğuk şerbet üzerine dökülür. Baklava şerbetini çekince servis edilir.Afiyet olsun.
Ev Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













