Etsiz Ve Pratik Çiğ Köfte

Etsiz Ve Pratik Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı nar ekşisi (çok ekşili istemiyorsan yarım çay bardağı ekleyin)
- 1 tatlı kaşığı isot biberi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 diş ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı fakat ben sarımsak sevmediğim için kullanmadım)
- 1 adet limonun suyu
- Yarım demet ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı/ benim meskende yoktu o yüzden kullanmadım)
- Yarım demet taze soğan (isteğe bağlı)
Etsiz Ve Pratik Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce bulguru geniş bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın ve üzerini kapatarak 10-15 dakika kadar şişmeye bırakın.
- Şişen bulgura domates ve biber salçasını, isot, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, tuz, limon suyu, sarımsak ve nar ekşisini ekleyin.
- Karışımı elinizle yoğurun. Bulgur, baharatlarla düzgünce harmanlanıp yumuşak bir kıvam almalıdır.
- Yağı ve taze otları ekleyin: zeytinyağını ekleyip bir müddet daha yoğurun. Son olarak ince doğranmış maydanoz ve taze soğanı ekleyip karıştırın.
- Çiğ köfteyi avuç içinde sıkıp biçim verin. Marul yaprakları ve limon dilimleriyle servis edebilirsiniz. Deneyenler afiyet olsun!
Not:Sizin damak tazına nazaran farklı ister tatlı ister acılı benim ki tatlıdır ve ekşilidir
Etsiz Ve Pratik Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

