Etsiz Kuru Fasulye

Etsiz Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı fasulye
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tane küp şeker
  • Kırmızı pul biber

Etsiz Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyeyi bir gece evvelce ıslatın. Sabah suyunu süzüp yıkayın.
  2. Tencerede yaklaşık 20-25 dk kadar kaynatın üstünde köpükler oluşunca alın gazı çıkmış olur.
  3. Haşlanmış olan fasulyeyi süzün.
  4. Soğanı ve sarımsağı doğrayın zeytinyağın da kavurun içine salçaları de ekleyip tekrar kavuralım.
  5. Fasulyeyi de atalım 5 dk daha kavurup üzerine sıcak su ekleyelim tuzunu şekeri pul biberi de ekleyip, ağzını yarım kapatalım kısık ateşte fasulyeler pişene kadar kaynatalım.

Afiyet olsun.

Etsiz Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mor Lahana Turşusu
Bayatlamayan 3-2-1 Poğaça
Çilekli Frappe
Şeftalili Kek
Kadayıflı Cevizli Rulo
Fırında Çöp Şiş Tavuk Patates
Hdabla | © 2025 |