Etsiz Kuru Fasulye
Etsiz Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı fasulye
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 tane küp şeker
- Kırmızı pul biber
Etsiz Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyeyi bir gece evvelce ıslatın. Sabah suyunu süzüp yıkayın.
- Tencerede yaklaşık 20-25 dk kadar kaynatın üstünde köpükler oluşunca alın gazı çıkmış olur.
- Haşlanmış olan fasulyeyi süzün.
- Soğanı ve sarımsağı doğrayın zeytinyağın da kavurun içine salçaları de ekleyip tekrar kavuralım.
- Fasulyeyi de atalım 5 dk daha kavurup üzerine sıcak su ekleyelim tuzunu şekeri pul biberi de ekleyip, ağzını yarım kapatalım kısık ateşte fasulyeler pişene kadar kaynatalım.
Afiyet olsun.
Etsiz Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













