Etsiz Çiğköfte
Etsiz Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler
- 10 çay bardağı esmer çiğköftelik bulgur
- 10 çay bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- 3 orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı salça (hangisini isterseniz domates de olur biber de olur)
- 3 yemek kaşığı isot
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı köri
- 3 çay bardağı zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Limon
Etsiz Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaba aldığımız bulguru sıcak su ile ıslatıp çabucak ağzını kapatıyoruz.
- Bulguru dinlenirken öbür materyalleri hazırlıyoruz ben soğanı ve sarımsağı el rondosunda çekiyorum siz ince ince doğrayabilirsiniz.
- Baharatları bir tabağa alıp karıştırıyoruz. Salçamızı hazırlıyoruz.
- Bulgurun içine birinci olarak soğan ve sarımsağı ekleyerek yaklaşık 5 dakika yoğuruyoruz.
- Daha sonra salça ek ederek yoğurma sürecine devam ediyoruz.
- Salça da düzgünce karıştıktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz. 5 dakika kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra zeytinyağı, limon ve nar ekşisini ekleyerek 5 10 dakika kadar yoğuruyoruz.
- Ben ek tuz atmıyorum baharatlardan geleni yetiyor çok tuz sevmediğim için siz ek tuz ekleyebilirsiniz. Çiğköftemiz yemeye hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun:).
Etsiz Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











