Etsiz Çiğ Köfte

Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 bardak ince bulgur
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 2 çay bardağı isot
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (hakiki)
  • 3 tatlı kaşığı pul biber
  • 3yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet limon

Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kabın içine 3 bardak ince bulguru koyun üzerine 2 bardak kaynar sulu ek edilir.
  2. Soğanı robottan çekiniz, fazla suyunu elimizle sıkıyoruz.
  3. Bir kasenin içine isotu alıp üzerine sıcak su ek edip 5 dakika beklemeye alalım.
  4. Bulgur şiştikten sonra soğanı ve ıslattığımız isotu ek edip limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu, salçayı ve kırmızı biberi ekleyip, güzelce yoğuruyoruz yaklaşık 30 dakika boyunca devam edilir.
  5. Kıvam alan çiğ köfteyi elimizle biçim veriyoruz klasik hal veriniz.
  6. İsterseniz çiğ köfteyi durum halinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftalili Chia Yoğurt Parfe (Pcos Dostu – Serin Ve Pratik)
Sünger Pandispanya
Katkat Sütsüz Pasta
Ayva Reçeli
Çemen (Kahvaltıya 5 Dakikada Şahane Bir Lezzet)
Şeftali Reçeli
Hdabla | © 2025 |