Etsiz Çiğ Köfte
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 bardak ince bulgur
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 2 çay bardağı isot
- 1 çay bardağı zeytinyağı (hakiki)
- 3 tatlı kaşığı pul biber
- 3yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet limon
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kabın içine 3 bardak ince bulguru koyun üzerine 2 bardak kaynar sulu ek edilir.
- Soğanı robottan çekiniz, fazla suyunu elimizle sıkıyoruz.
- Bir kasenin içine isotu alıp üzerine sıcak su ek edip 5 dakika beklemeye alalım.
- Bulgur şiştikten sonra soğanı ve ıslattığımız isotu ek edip limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu, salçayı ve kırmızı biberi ekleyip, güzelce yoğuruyoruz yaklaşık 30 dakika boyunca devam edilir.
- Kıvam alan çiğ köfteyi elimizle biçim veriyoruz klasik hal veriniz.
- İsterseniz çiğ köfteyi durum halinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








