Etli Yaprak Sarma
Etli Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram haşlanmış asma yaprağı
- 300 gram dana kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay bardağı lepe (kırık nohut)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce yapraklarımızı haşlıyoruz ,soğanımızı küçük küçük doğruyoruz ,sonra başka tüm iç materyallerini içine ekleyip karıştırıyoruz.
- Yaprakları açıp içlerine harç koyup sarıyoruz.
- Sarma süreci bittikten sonra suyu salçayı ve sıvı yağı salça çözülene kadar karıştırıyoruz .
- Sonra sarmaların üstüne döküyoruz.
- Düdüklü tencerede kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişiriyorum 1. Pozisyonda pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








