Etli Yaprak Sarma

Etli Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram haşlanmış asma yaprağı
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çay bardağı lepe (kırık nohut)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  •  1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su

Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yapraklarımızı haşlıyoruz ,soğanımızı küçük küçük doğruyoruz ,sonra başka tüm iç materyallerini içine ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Yaprakları açıp içlerine harç koyup sarıyoruz.
  3. Sarma süreci bittikten sonra suyu salçayı ve sıvı yağı salça çözülene kadar karıştırıyoruz .
  4. Sonra sarmaların üstüne döküyoruz.
  5. Düdüklü tencerede kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişiriyorum 1. Pozisyonda pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Soğanlı Kahvaltılık Menemen
İki Renkli Muhallebi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Tam Ölçü Kandil Simidi (Yiyen Tarif İstiyor)
Mayasız Ağızda Dağılan Lezzetli Poğaça (Videolu)
Kahvaltılık-kısırlık Pratik Sos
Hdabla | © 2025 |