Etli Yaprak Sarma

Etli Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • Asma yaprağı
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Domates salçası

Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle asma yapraklarını haşlayalım.
  2. Daha sonra bir kaba soğanları minik minik doğrayalım.
  3. İçine kıyma, pirinç ,bulgur ,sarımsak ve baharatları ve salçasını ekleyerek yoğuralım ,bu basamakta biraz su katabilirsiniz.
  4. Daha sonra evvelce haşlayıp hazırladığımız asma yapraklarına malzemeyi koyup saralım .Burayı esasen herkes biliyordur .
  5. Daha sonra tenceremize dizelim ,sarma hizasında su ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim isterseniz bu basamakta biraz salça da ek edebilirsiniz kekik de çok yakışıyor, üzerine serpebilirsiniz.
  6. Sarma suyunu çektiğinde pişmiş olacaktır herkese afiyet olsun.

Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye (Videolu)
Tatlı Patates Yemeği (8 Ay+)
Kuymak
Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait)
Kaşar Peynirli Sütü Domates Çorbası
Lavaştan Kolay Beyti Kebabı
Hdabla | © 2025 |