Etli Topalak Yemeği

Etli Topalak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber, kimyon
  • Az su (yoğurma aşamasında)

Yemeğin suyu için:

  • 300–400 gram kuşbaşı yada etli kemik ayıklanmış
  • 1 adet kuru soğan (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 litre sıcak su (gerekirse artırılabilir)
  • Kuru nane
  • 1 adet limon

Etli Topalak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etli kemik kullandım yeterlice haşlayıp, ayıklayın geniş bir tencereye etleri alın sıvı yağı ve soğanı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Salçayı ekleyin, kokusu çıkana kadar karıştırın.
  2. Sıcak suyu ekleyip biraz özleşene kadar bekleyin (yaklaşık 20-30dakika).
  3. Köfteyi hazırlamak için; bulguru, irmiği, unu, baharatları bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek yoğurun. Harç kıvam alınca nohut büyüklüğünde köfteler yapın.
  4. Tencereye haşlanmış nohudu ekleyin. Köfteleri ekleyin, köfteler pişene kadar (15–20 dakika) orta ateşte kaynatın.
  5. Kuru nane ekleyin ve limon sıkın ocağın altını kapatın deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Mersin yöresinde bu formda yapılıyor ☺️

Etli Topalak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trileçe Tarifi ( Tam Ölçü)
Kışlık Mısır Haşlama
Biberli Peynirli Poğaça
Üzüm Yaprağı Sarması
Bolonez Soslu Makarna
Islak Kek
Hdabla | © 2025 |