Etli Taze Fasülye (Buzluk Fasülyesi)

Etli Taze Fasülye (Buzluk Fasülyesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 adet soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet büyük domates
  • 1 yemek tabağı dolusu taze fasülye
  • 1 avuç büyüklüğünde modül et
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • Fasülyenin üzerini biraz geçecek kadar et suyu yahut kaynamış su
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Etli Taze Fasülye (Buzluk Fasülyesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağında soğanları biraz çevirin. Sonra salça ekleyip kavurun.
  2. Kavurduktan sonra kabuğu soyulmuş,küp küp domatesleri sonra da pulbiberi ekleyin.
  3. Ardından taze fasülyeleri ekleyin. (ben buzluktakinden koydum. Siz aldığınız üzere de yapabilirsiniz).
  4. Domatesler yumuşayana ve fasülyelerin rengi dönene kadar orta ateşte kapağını kapatıp bırakın.
  5. Bu biçimde tatlar özdeşleşir buz kokusu yok olur.
  6. Fasülyelerin rengi dönünce, patatesi ve pişmiş eti ekleyelim.
  7. Sonrasında ister et suyu varsa et suyu, yoksa da kaynamış su ek edin.
  8. Suyun yahut et suyunun sıcak olması kıymetli yoksa fasülye buz kokabilir.
  9. Fasülyenin üzerini biraz geçene kadar ekleyin.
  10. Tuzu da ekleyin.
  11. Fasülye ve patatesler pişene kadar 25-30 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Deneyeceklere afiyet olsun. Bu tanım buzluk fasülyesi içindir. Buz kokusu yaşayanlar için püf noktalar vardır.

Etli Taze Fasülye (Buzluk Fasülyesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Pudingli Kurabiye
1 Yufkadan Pratik Tava Böreği
Hazır Yufka İle Çıtır Börek
Çubuk Pankek
Kısır
Bonibonlu Çikolatalı İrmikli Tatlı
Hdabla | © 2025 |