Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 400-500 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet ortaboy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 8-10 adet mantar
  • 2 adet soyulmuş domates

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 tatlı kaşığından az toz biber,pul biber
  • 1 er çay kaşığı karabiber ve kekik
  • 1 çay bardağı su

Üzerine için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet defne yaprağı

Etli Sebzeli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etlerinizi güvece alın üzerine doğramış olduğunuz zerzevatları ek edin.
  2. Sosu için gerekli gereçleri güzelce karıştırın ve sebzelerin üzerine gezdirin.
  3. Elinizle güzelce karıştırıp üzerine bir yemek kaşığı tereyağını modüller halinde ek edin defne yaprağını ekleyin.
  4. Yağlı fırın kağıdını ıslatıp suyunu sıkın ve güvecin üzerini güzelce kapatın.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Etli Sebzeli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynir Kizartması
Çikolatalı Fındıklı Kurabiye
Mini Pizza
Palamut Izgara
Mozaik Kek Tarifi
Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Mutlaka Deneyin)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet