Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 400-500 gram dana kuşbaşı
- 2 adet ortaboy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 8-10 adet mantar
- 2 adet soyulmuş domates
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 tatlı kaşığından az toz biber,pul biber
- 1 er çay kaşığı karabiber ve kekik
- 1 çay bardağı su
Üzerine için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet defne yaprağı
Etli Sebzeli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etlerinizi güvece alın üzerine doğramış olduğunuz zerzevatları ek edin.
- Sosu için gerekli gereçleri güzelce karıştırın ve sebzelerin üzerine gezdirin.
- Elinizle güzelce karıştırıp üzerine bir yemek kaşığı tereyağını modüller halinde ek edin defne yaprağını ekleyin.
- Yağlı fırın kağıdını ıslatıp suyunu sıkın ve güvecin üzerini güzelce kapatın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Etli Sebzeli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










