Etli Sebze Yemeği
Etli Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo et (kuşbaşı)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 10/12 adet mantar
- Sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı salça (ister domates-biber olabilir)
- Tuz
- Kekik
- Kırmızı pul biber
Etli Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi küçücük bir formda kuşbaşı kesiyoruz.
- Derin bir tencereye alıp kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Sonra üzerine sıvı yağ gezdirip, yağ kızdıktan sonra soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
- Ardından yavaş yavaş küp küp kestiğimiz patates,biber,kabak,patlıcan ve mantarı ekleyip karıştırmadan tencerenin üzerini kapatıp sebzelerin sularını salmalarını bekliyoruz.
- Salçamızı ve üzerini hafif geçene kadar suyumuzu koyup tuzumuzu da ekleyip ocağın en kısık ayarında pişmeye bırakıyoruz.
- Pişmeye yakın bir an baharatlarımızı da ekleyip biraz daha kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz. Afiyet olsun 🌸.
Etli Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











