Etli Patlıcan Yemeği
Etli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Patlıcanları fırında kızartmak için;
- 3 adet patlıcan
- 13 yemek kaşığı sıvıyağ️
Eti haşlamak için;
- 600 gram dana eti
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- ( gerekirse 200 ml su)
Sosu için;
- 0,5 yemek kaşığı domates salçası
- 0,5 yemek kaşığı biber salçası
- 200 ml et suyu ( eti haşladığınız su)
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 0,5 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için;
- 3 domates
- 1 dolmalık biber ( yahut 3-4 yeşil sivri biber)
- 6 diş sarımsak
Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alaca soyup iri jülyen doğrayın.
- Tuzlu suda 20 dk bekletip kurulayin.
- Yağlı kağıtlı tepsiye alın.
- Üzerine sıvıyağını gezdirip karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 30 dak. Kızartın ( arasıra dikkatlice karıştırın).
- Etler için; düdüklü tencerede ısınmış sıvı yağında etler suyunu salana kadar kavurun.
- Sonra düdüklüde yumuşayana kadar haşlayın. ( benim düdüklüm susuz pişiriyor, siz gerekirse 1 su bardağı su ekleyip o denli haşlayın. ( suyunu kenara koyun).
- Borcama patlıcanları ve haşlanmış eti yayın.
- İri doğranmış sarımsakları üzerine serpin.
- Üzerlerine domatesi ve jülyen doğranmış biberleyi dizin. ◾️◾️
- Sosu; salçaları, haşlama et suyunu ve baharatları karıştırın.
- Yemeğin üzerine eşit formda sostan gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 45-50 dak pişirin. ( bende 50 dakika sürdü ancak her fırın farklıdır, denetimli pişirin). Afiyet olsun 🤍.
Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










