Etli Patlıcan Yemeği

Etli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

Patlıcanları fırında kızartmak için;

  • 3 adet patlıcan
  • 13 yemek kaşığı sıvıyağ️

Eti haşlamak için;

  • 600 gram dana eti
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • ( gerekirse 200 ml su)

Sosu için;

  • 0,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 0,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 200 ml et suyu ( eti haşladığınız su)
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 0,5 tatlı kaşığı pul biber

Üzeri için;

  • 3 domates
  • 1 dolmalık biber ( yahut 3-4 yeşil sivri biber)
  • 6 diş sarımsak

Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alaca soyup iri jülyen doğrayın.
  2. Tuzlu suda 20 dk bekletip kurulayin.
  3. Yağlı kağıtlı tepsiye alın.
  4. Üzerine sıvıyağını gezdirip karıştırın.
  5. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 30 dak. Kızartın ( arasıra dikkatlice karıştırın).
  6. Etler için; düdüklü tencerede ısınmış sıvı yağında etler suyunu salana kadar kavurun.
  7. Sonra düdüklüde yumuşayana kadar haşlayın. ( benim düdüklüm susuz pişiriyor, siz gerekirse 1 su bardağı su ekleyip o denli haşlayın. ( suyunu kenara koyun).
  8. Borcama patlıcanları ve haşlanmış eti yayın.
  9. İri doğranmış sarımsakları üzerine serpin.
  10. Üzerlerine domatesi ve jülyen doğranmış biberleyi dizin. ◾️◾️
  11. Sosu; salçaları, haşlama et suyunu ve baharatları karıştırın.
  12. Yemeğin üzerine eşit formda sostan gezdirin.
  13. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 45-50 dak pişirin. ( bende 50 dakika sürdü ancak her fırın farklıdır, denetimli pişirin). Afiyet olsun 🤍.

Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftalili Ters Kek
Bebe Bisküvili Nescafeli Sütlü Tatlı
Portakallı Kek
Ayvalı Pancar Mezesi
Nefis Pizzam
Karnabahar Mantısı
Hdabla | © 2025 |