Etli Patatesli Ve Bezelyeli Yemek

Etli Patatesli Ve Bezelyeli Yemek Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 2 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Etli Patatesli Ve Bezelyeli Yemek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel etleri düdüklü tencerede pişirmekle başlayalım.
  2. Tencere etleri alalım ve biraz kavuralım.
  3. Suyunu saldıktan sonra üzerini geçene kadar su akabinde da tuz ekleyelim.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirelim.
  5. Düdüklü tencerenin altını kapatalım, havası çıkınca bezelyeleri ve 1 su bardağı suyu ekleyelim ve tekrar kapatıp 10 dakika daha pişirmeye devam edelim. ( bezelyeler öteki sebzelere nazaran geç piştiği için).
  6. Ardından soğanı ve salçayı ek edelim.
  7. Küp küp doğradığımız patateside ekleyip kavuralım.
  8. Üzerine geçecek kadar su eği yapalım.
  9. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirelim.

Deneyenlere afiyet olsun. 🌸.

Etli Patatesli Ve Bezelyeli Yemek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Fit Tiramisu (5 Dakikada Yapılıyor)
Tam Tadında Beyti Kebabı
Çıtır Kurabiye
Fındıklı Kurabiye (Bisküvi Kıvamında)
Kremalı Sebzeli Makarna
Yağlı Katmer
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet