Etli Patatesli Ve Bezelyeli Yemek

Etli Patatesli Ve Bezelyeli Yemek Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı et
- 2 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Etli Patatesli Ve Bezelyeli Yemek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel etleri düdüklü tencerede pişirmekle başlayalım.
- Tencere etleri alalım ve biraz kavuralım.
- Suyunu saldıktan sonra üzerini geçene kadar su akabinde da tuz ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirelim.
- Düdüklü tencerenin altını kapatalım, havası çıkınca bezelyeleri ve 1 su bardağı suyu ekleyelim ve tekrar kapatıp 10 dakika daha pişirmeye devam edelim. ( bezelyeler öteki sebzelere nazaran geç piştiği için).
- Ardından soğanı ve salçayı ek edelim.
- Küp küp doğradığımız patateside ekleyip kavuralım.
- Üzerine geçecek kadar su eği yapalım.
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Deneyenlere afiyet olsun. 🌸.
Etli Patatesli Ve Bezelyeli Yemek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




