Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı çiğ nohut
- 1 adet kuru soğan
- 250 gram dana kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber
Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çiğ nohutu en az 6 saat evvel su ile bir kapta ıslatın bekletin sonra suyunu süzün üzerine su gezdirin suyunu tekrar süzün.
- Kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
- Düdüklü tencereye evvel tereyağı koyup yağ eridikten sonra kuşbaşı eti koyun ve etin rengi dönene kadar kavurun.
- Ardından doğranmış kuru soğanı katıp soğanlar sararana kadar kavurun ,ardından salçayı ek edip 5 dakika kavurun .
- Sonra nohutu ekleyin tuz ve pulbiberi ekleyin ve 5 dakika daha kavurun .
- Ardından tencereye materyalin üzerini en az iki parmak geçecek kadar su koyun ve düdüklünün kapağını kapatın, kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte nohut uygunca yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Nohut yumuşayınca yemeğiniz hazırdır.Afiyet olsun.
Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
