Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Önceden haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 adet acı ve tatlı yeşil biber
- 150-200 gram kırmızı et
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3-4 tane kurutulmuş biber
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Çok az kekik
- Et suyu ( ben etten elde ettiğim suyu kullanıyorum)
Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle nohutları soğuk suyla akşamdan ısıtıp sabah düdüklüye koyup 15 dakika haşlıyorum (hiçbir şey koymadan ).
- Etimi tencereye koyduktan sonra suyunu bırakana kadar bekliyorum sonrasında bir su bardağı su ek edip 10 dakika kadar kaynatıp tekrar suyunu bir bardağa alıyorum.
- Etim haşlanana kadar soğan, biberlerimi doğrayıp domatesimi rendeledikten sonra suyunu aldığım tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı ek ederek soğan ve biberlerimi ekleyip karıştırıyorum.
- 2-3 dakika kavurduktan sonra unu ve rendelenmiş domatesleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz sonrasında bir su bardağı et suyunu ek ediyoruz.
- Domates salçası ve baharatlarımı ekliyorum ayrıyeten kaynamış kenarda beklettiğim 3 su bardağı su ek ediyorum 5 dakika yemeği suyunun yoğunluğuna nazaran sonradan ekebilirsiniz isteğe nazaran.
- Kaynayan suya evvelce haşlanmış nohutları ekleyip 10 dakika pişirmeye devam ediyoruz tuz ayarlayıp dadım yapıyoruz kuru acı biberleri ekleyip 10 dakika pişiriyoruz.
- Ocaktan aldığımız nohut yemeğini 5-10 dakikada bekletiyoruz yoğunluğu ve tadı çok da hoş oluyor. 😋servisi hazır.Afiyetler olsun 🍀.
Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













