Etli Mantı
Etli Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 3 su bardağı un
- Tuz
İç materyali için
- 200 gram kıyma
- 1 soğan rendesi (soğanın fazla suyu sıkılır)
- Nane, kırmızı biber, tuz, maydanoz
Üzerine için
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tereyağı
- Toz kırmızı biber
Etli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta, su, tuz ve unu koyup yoğurma sürecini tamamlıyoruz.
- Dinlenen hamuru 2 eşit bezelere bölüp hamurumuzu açıyoruz.
- İç gerecini karıştırarak hazırlıyoruz.
- Hamuru açtıktan sonra küçük karelere bölüp içine iç gereçleri koyalım. Kapatma sürecini bitirdikten sonra fırında 10 dk pembeleşinceye kadar bekleyelim.
- Hazırlamış olduğumuz tencerede ki kaynamış suya atıp pişinceye kadar pişirelim.
- Tencereden tabaklara servis yapıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. Son olarak kızdırdığımız tereyağı ve toz biberi döküp servis edeli.
Afiyet olsun 🍽🍲🌸
Etli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









