Etli Mantar Sote

Etli Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti (kus bası doğranmış)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
  • 1 adet Kapya biber (küp doğranmış)
  • 1 adet orta uzunluk soğan (küp doğranmış)
  • 300gr mantar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1, 5 su bardağı kadar etin suyundan ekleyin (normal su da ekleyebilirsiniz fazla koyu ise)

Etli Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti kuşbaşı biçiminde doğrayıp, düdüklü tencerede pişirelim.
  2. Diğer yandan uygun bir tencerede sıvı yağ ile soğanları ve biberleri ekleyip kavuralım.
  3. Sonra mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim.
  4. Domates salçasını, tuz, baharatlar ve Unu ekleyip karıştıralım.
  5. Son olarak haşlanmış etleri ve etin suyundan ekleyip tekrar karıştıralım (Fazla koyu koyu ise su eği yapabilirsiniz)
  6. Tencerenin kapağını kapatıp, 10-15 dakika orta ateşte pişirmeye bırakalım. Pilavın yanında servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗❤️

Etli Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayrama Özel Kuyruk Yağı İle Sade Kavurma
Yiyenin Tek Kasede Duramayacağı Fırında Sütlaç
Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek)
Kuru Patlıcan Dolması
Hatay Usulü Zeytin Kavurması
Cocostar Pasta
Hdabla | © 2025 |