Etli Kuru Fasulye
Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
- 200-250 gram kuşbaşı dana eti
- 1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 litre sıcak su
Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulyeleri geceden suya koyun, sonraki gün süzüp 10 dakika haşlayın, suyunu dökün.
- Tencereye kuşbaşı etleri alın, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Etler suyunu çekince tereyağını ekleyin.
- Soğanları ek edip pembeleşene dek kavurun.
- Salçaları, tuzu ve baharatları ekleyin, karıştırın.
- Haşlanmış fasulyeleri tencereye alın, 1 litre sıcak suyu üzerine dökün.
- Çok az karıştırıp düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
- Dinlendirip yanında lezzetli bir pilavla servis edin.
Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












