Etli Kuru Fasulye

Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
  • 200-250 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 litre sıcak su

Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasulyeleri geceden suya koyun, sonraki gün süzüp 10 dakika haşlayın, suyunu dökün.
  2. Tencereye kuşbaşı etleri alın, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. Etler suyunu çekince tereyağını ekleyin.
  4. Soğanları ek edip pembeleşene dek kavurun.
  5. Salçaları, tuzu ve baharatları ekleyin, karıştırın.
  6. Haşlanmış fasulyeleri tencereye alın, 1 litre sıcak suyu üzerine dökün.
  7. Çok az karıştırıp düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  8. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  9. Dinlendirip yanında lezzetli bir pilavla servis edin.

Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzümlü Kurabiye
Nutellalı Tart
Özel Kahvaltı Tabağı
Fırında Beyti Kebabı
Sütlü Brokoli Çorbası
Difrizde Kebaplık Kuşbaşı
Hdabla | © 2025 |