Etli Karalahana Sarması

Etli Karalahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bağ karalahana
- 1 su bardağı pirinç
- 200 gr kıyma
- 1 baş kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Sos için;
- 1/2çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Etli Karalahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahanaların saplarını keselim yeterlice yıkayalım derin bir tencereye çokça kaynar su ekleyelim lahana yapraklarını 3-4 dk. Bu suda haşlayalım.
- Haşlanan yaprakları soğuk suya alıp şoklayalım.
- İç materyal için bir saat evvelden pirinçi sıcak su ile ıslayalım yıkayıp süzelim derin bir kaba alalım üzerine kıymayı,1 adet rendelenmiş kuru soğanı,ince ince doğradığımız maydanozu, zeytinyağı,nar ekşisi,tuz ve baharatları ekleyelim uygunca karıştıralım.
- Diğer tarafta şokladığımız yaprakları süzgece alalım uygunca suyunu süzdürelim.
- Yaprakları saracağımız tabanda kalın saplarını kesip çıkaralım büyük yaprakları ikiye kesip saralım küçükleri bütün olarak saralım.
- Pişireceğimiz tencerenin tabanına kestiğimiz lahana yapraklarının sap kısımlarını ve maydanozdan çıkan sap kısımları yerleştirelim.
- Sardığımız lahana domalarını tencereye sıralayalım.
- Üzerine sos için küçük bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağına bir yemek kaşığı salçayı ekleyelim ve kokusu uçana kadar 1-2 dk kavuralım .
- Tuz ve karabiberi iki bardak kadar kaynar suyu ekleyip karıştıralım dolmaların üzerine gezdirelim yüzüne gelecek kadar su ekleyelim üzerine tabak kapatalım hafif bastıralım.
- Orta ateşte pişirmeye başlayalım kaynamaya başladığında kısık ateşe alalım yaklaşık 30 dk pişirelim. Yarım saat dinlendirelim.
- Yanında sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak servis yapalım🤤🤤🤤.Afiyet olsun🙋♀️❤️❤️.
Etli Karalahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







