Etli Kabak Yemeği
Etli Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 adet havuç (jülyen doğranmış)
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 kase kavrulmuş et
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Etli Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuç, sarımsak ve soğanı yağla birlikte tencerede soteleyelim. Salçayı ve karabiberi ek edip bir iki cins karıştıralım.
- İri küpler halinde doğranmış kabakları ek edelim (kabakları iri doğrayın erimesin daha lezzetli oluyor) orta ara karıştırarak kendi suyu ile pişirelim.
- Kabaklar yumuşadığında yıkadığımız pirinçi ve tuzu serpelim biraz bu formda kavuralım.
- Eti üzerine dökelim suyu ek edelim. 7 dk sonra ocağın altını kapatıp dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.
Etli Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














