Etli Kabak Yemeği

Etli Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 adet havuç (jülyen doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 kase kavrulmuş et
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Etli Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuç, sarımsak ve soğanı yağla birlikte tencerede soteleyelim. Salçayı ve karabiberi ek edip bir iki cins karıştıralım.
  2. İri küpler halinde doğranmış kabakları ek edelim (kabakları iri doğrayın erimesin daha lezzetli oluyor) orta ara karıştırarak kendi suyu ile pişirelim.
  3. Kabaklar yumuşadığında yıkadığımız pirinçi ve tuzu serpelim biraz bu formda kavuralım.
  4. Eti üzerine dökelim suyu ek edelim. 7 dk sonra ocağın altını kapatıp dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.

Etli Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Kurabiye
Kurban Etiyle Kavurma Tarifi (Videolu)
Vişne Soslu Yaz Pastası
Soya Soslu Tavuk
Trakya Usulü Piliç Kapama
Çikolatalı Pirinçli Puding
Hdabla | © 2025 |