Etli Havuçlu Pilav

Etli Havuçlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 adet orta uzunluk havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 500 gram kuş başı
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 3su bardağı kaynar su

Etli Havuçlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etimizi uygun bir tencereye alıp yarım su bardağı su ekleyip, evvel yüksek sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  2. Etimiz pişerken pirincimizi ıslatıyoruz (kaynar su ile) soğanlarımızı yarım ay biçiminde ince ince doğruyoruz kenara alıp, havuçlarımızı soyup jülyen doğruyoruz.
  3. Pilavı yapacağımız uygun bir tencereyi ocağa alıyoruz. Zeytin yağı ve ayçiçek yağını ekliyoruz evvel soğanlarımızı hafif kavuruyoruz sonra havuçlarımızı ekliyoruz kavurma sürecine devam ediyoruz.
  4. Havuçlarımız renk değiştirene kadar orta ara karıştırarak kavuruyoruz. Pişen etimizi havuçlarımıza ekleyip bi kaç dakika tekrar kavuruyoruz.
  5. Son olarak pirincimizi ekliyoruz tuz ve karabiberimizi ekleyip, bir kaç çeşit kavuruyoruz ve suyumuzu ekleyip, 3 cins daha karıştırıp atını kısıyoruz, kapağı kapalı bir formda suyunu çekene kadar tekrar karıştırmadan pişiriyoruz.
  6. 15 -20 dakika dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun 😊

Etli Havuçlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonata
Fırında Patatesli Tavuk
Mozaik Pasta
Rulo Pasta
Bu Kurabiye Hamuruna Bayılacaksınız (Videolu)
Tuzlu Bisküvi
Hdabla | © 2025 |