Etli Güveç Tarifi

Etli Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo et
- 1 adet kuru soğan
- 2 -3 diş sarımsak
- 3 -4 adet patlıcan
- 1 tane kapya biberi
- 2 tane yeşil biber
- 1.5 su bardağı domates sosu
- Tuz
- Yağ
Etli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etimizi düdüklüde 45-50 dk haşlayalım.
- Sonra patlıcanları alaca soyup istediğiniz biçimde kesip kızartalım.
- Ardından soğanı sarımsağı da yemeklik doğrayıp sıvı yağ eklenen tenceremize alalım çabucak akabinde biberleri de istediğiniz formda doğrayıp ekleyelim.
- Soğan ,sarımsak ,biberler pişip kavrulunca haşlanan etimizi suyuyla birlikte ekleyelim (eti haşlayınca çok su eklemeyin ).
- Et suyunu çekince domates sosunu ekleyelim sos da suyunu çekince kızarttığımız patlıcanları ekleyip 3 -4 dk pişmeye bırakıyoruz sonra ocağın altını kapatalım.
Etli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
