Etli Güveç Tarifi

Etli Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo et
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 -3 diş sarımsak
  • 3 -4 adet patlıcan
  • 1 tane kapya biberi
  • 2 tane yeşil biber
  • 1.5 su bardağı domates sosu
  • Tuz
  • Yağ

Etli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etimizi düdüklüde 45-50 dk haşlayalım.
  2. Sonra patlıcanları alaca soyup istediğiniz biçimde kesip kızartalım.
  3. Ardından soğanı sarımsağı da yemeklik doğrayıp sıvı yağ eklenen tenceremize alalım çabucak akabinde biberleri de istediğiniz formda doğrayıp ekleyelim.
  4. Soğan ,sarımsak ,biberler pişip kavrulunca haşlanan etimizi suyuyla birlikte ekleyelim (eti haşlayınca çok su eklemeyin ).
  5. Et suyunu çekince domates sosunu ekleyelim sos da suyunu çekince kızarttığımız patlıcanları ekleyip 3 -4 dk pişmeye bırakıyoruz sonra ocağın altını kapatalım.

Etli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ananaslı Yoğurtlu Parfe (Ferah Ve Pcos Dostu)
Focaccia Çöreği
Pekmezli İrmik Helvası
Hamburger Köftesi (Buzluk İçin)
Spoonful Tarifi
Kahvaltılık Patates Kızartması Tarifi
Hdabla | © 2025 |