Etli Fellah Köftesi ( Asla Dağılmayan )
Etli Fellah Köftesi ( Asla Dağılmayan ) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Haşlamak için;
- Su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 300-400 gram ortası kıyma (azaltılıp çoğaltılabilir)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 2 su bardağı domates püresi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı haslama suyundan su
- 1 çay kaşığı tuz
Süslemek için;
- Maydanoz
Etli Fellah Köftesi ( Asla Dağılmayan ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak köftelik bulguru 2 su bardağı su ile ıslatıp üstünü kapatınız.
- Sonra köfte için olan gereçleri koyup güzelce yoğurunuz yanınıza 1 kase su koyun elinizi batırıp hamurdan küçük küçük kesimler alıp elinizde yuvarlayıp ortasına küçük parmağınızla bastırın.
- Hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra uygun bir tencereye su koyup içine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynatınız.
- Kaynayan suya köfteleri atıp 10 dakika haşlayınız.
- Diğer yanda sosu için olan gereçlerden sıvı yağını uygun bir tavaya koyunuz üzerine kıymayı ek ediniz.
- Kavrulduktan sonra sarımsağı ezip ekleyiniz üzerine domates ve biber salçasını tuzu koyup karıştırınız.
- Domatesleri robottan geçiriniz ve onuda ek ediniz pişen kıymaya köftenin haşlama suyundan 1 su bardağı ekleyip 5-4 dakika daha pişiriniz.
- Haşlamış olduğunuz köftelerin üzerine kıymalı sosu döküp güzelce harmanlayınız üzerine maydanoz serpip servis yapınız.
Daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.
Etli Fellah Köftesi ( Asla Dağılmayan ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















