Etli Ekşili Yaz Dolması
Etli Ekşili Yaz Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 12 tane dolmalık biber
- 300 gram orta yağılı kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tane kuru soğan
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- 1 avuç ince kıyılmış dereotu
- 1 avuç ince kıyılmış reyhan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı isot (yoksa kural degil)
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Salçalı sos için;
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sumak
- 4 su bardağı su
Etli Ekşili Yaz Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce dolma biberlerin baş kısımlarını çıkaralım, sapından içeri gerçek bastırıp çekerseniz sap tohumuyla bir arada çıkar, biberleri yıkayıp alt kısmına çatalla bir iki batıralım .
- Yukarıda gereç listesine yazdığım malzemeyi elimizle güzelce karıştırıp hazırladığımız iç ile biberleri doldurup bir kesim domates ile dolmanın ağzını kapatalım,tencereye dizelim.
- Hazırladığımız salçalı sosu üzerine gezdirip kapağını kapatıp biraz kısık ateşte pişirelim.
- Salçalı sos için ;2 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı biber salçasını ve 4 su bardağı suyu ve 1 yemek kaşığı sumağı bir tel çırpıcı ile çırpalım, sosumuzu dolmaya ekleyelim.
Etli Ekşili Yaz Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










