Etli Ekşili Yaz Dolması

Etli Ekşili Yaz Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 tane dolmalık biber
  • 300 gram orta yağılı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 avuç ince kıyılmış dereotu
  • 1 avuç ince kıyılmış reyhan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı isot (yoksa kural degil)
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Salçalı sos için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 4 su bardağı su

Etli Ekşili Yaz Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce dolma biberlerin baş kısımlarını çıkaralım, sapından içeri gerçek bastırıp çekerseniz sap tohumuyla bir arada çıkar, biberleri yıkayıp alt kısmına çatalla bir iki batıralım .
  2. Yukarıda gereç listesine yazdığım malzemeyi elimizle güzelce karıştırıp hazırladığımız iç ile biberleri doldurup bir kesim domates ile dolmanın ağzını kapatalım,tencereye dizelim.
  3. Hazırladığımız salçalı sosu üzerine gezdirip kapağını kapatıp biraz kısık ateşte pişirelim.
  4. Salçalı sos için ;2 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı biber salçasını ve 4 su bardağı suyu ve 1 yemek kaşığı sumağı bir tel çırpıcı ile çırpalım, sosumuzu dolmaya ekleyelim.

Etli Ekşili Yaz Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Sıyırma
Sütlü İrmik Helvası
Nefis Fırında Kuzu Kol
Simit Poğaça
Biber Dolması Tarifi | Tam Kıvamında Ve Nefis!
Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi
Hdabla | © 2025 |