Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında)
Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı köy bulguru
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 tane yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 4 su bardağı sıcak su ya da et suyu (haşladığım etin suyunu kullandım)
Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etimizi uygunca kavurup haşlıyoruz. Suyunu süzüyoruz.
- Başka bir tencerede doğranmış soğan ve biberi yağda kavuruyoruz. Etimizi ekliyoruz.
- Üzerine salça, tereyağı ve domates sosunu ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Köy bulgurunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Tuz ve baharatlarını da ekledikten sonra kaynar suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişiriyoruz. Suyunu çekince ocağı kapatıyoruz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🌷.
Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












