Etli Biber Kabak Dolma

Etli Biber Kabak Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 450 gram kıyma
  • 4 adet iri dolmalık biber
  • 3 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı su

Etli Biber Kabak Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle biberleri, kabakları yıkayın.
  2. Biberleri zedelemeden bıçak yardımı ile saplarını çıkartıp, çekirdeklerini temizleyin.
  3. Kabakların dışına çatalla çizikler atıyoruz.
  4. 2 yahut 3 eşit modül olcak formda kesip içlerini çay kaşığı yardımı ile boşaltıyoruz.
  5. Çok ince oyup alt kısmını ve yan duvarlarını delmemeye ihtimam gösterin.
  6. Domateslerin 5 kenarlarını kapak için kesip kalan kısmını rendeleyin.
  7. Dolma harcı için, derin bir kaba kıymayı alın ve üzerine rendelenmiş soğan, yıkanıp süzülmüş pirinç, 1 yemek kaşığı salça, rende domates, kuru nane, tuz ve karabiberi ekleyin.
  8. Hazırladığınız iç harcını eliniz ile güzelce karıştırın.
  9. Daha sonra dolmalık biberlerin ve kabakların iç kısımlarını üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde kıymalı harç ile doldurun ve domatesle üzerlerine kapak yapın.
  10. Tencereye dik olarak dizin.
  11. Son olarak bir kaba 1 yemek kaşığı salçayı, 2 diş ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını ekleyip üzerine sıcak suyu da koyup karıştırın ve biberlerin üzerine dökün.
  12. Biberlerin ve kabakların üzerini geçmeyecek biçimde 1-2 parmak eksik su ekleyin.
  13. Kısık ateşte yaklaşık 40 dakika denetimli pişirin.
  14. Pişen dolmaları tabağa alın ve yoğurtla servis edin. Afiyet olsun.

Etli Biber Kabak Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Köz Patlıcanlı Biberli Domates Sosu (Videolu)
Hep Tatlı Olmaz Birazda Tuzlu Kek
Rus Salatası
Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı
Garnitürlü Patates Salatası
Avokado Ezmesi
Hdabla | © 2025 |