Etli Bamya Yemeği
Etli Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 6/7 adet kapya biber
- 7/8 tane domates
- 10 adet taze bamya
- 2 dış sarımsak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) kesim tavuk eti (kemikli olsun)
Etli Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik ocağa bir tencere alıp sıvı yağı ekliyoruz ,soğanımızı doğrayıp ekliyoruz ,kavurduktan sonra tuz ve sarımsak ekliyoruz .
- Doğradığımız biberimizi ekliyoruz ,ardından bamyayı ekliyoruz ,güzel bir kavurduktan sonra domatesi ekleyip kapağını kapatıp yarım saat pişiriyoruz .
- Etimizi farklı bir yerde kavuracağız.
- Etimizi doğradıktan sonra tavaya alıp eti içine ekleyin ,bir tutam tuz ekleyin uygunca kavurup yemeğimizin içine ekliyoruz.
- Yemeğimiz bir 10 dk kaynadıktan sonra tuzunu denetim ettikten sonra altını kapatıyoruz afiyet olsun.
Etli Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










