Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli)

Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek
  • 1 lt süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • Muz
  • 2 paket kremşanti
  • Çay kaşığı ucuyla sarı besin boyası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker

Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir paket etimeki dikdörtgen borcama diziyoruz, borcama kenara alıp şerbeti hazırlamaya başlıyoruz .
  2. Şekeri tencereye koyup kavuruyoruz, yoğunlaşıp karamel olunca iki su bardağı suyu ekliyoruz şekerin donması gözünüzü korkutmasın suyu döktükten sonra karıştırınca eriyor.
  3. Şeker eriyip 5 dakika daha kaynayınca şerbetin altını kapatıp kenara alıyoruz 5 dakika dinlenen şerbeti etimeklerin üzerine döküyoruz.
  4. Etimekler kenarda dinlenirken muhallebisini hazırlıyoruz.
  5. Margarin ve vanilya hariç tüm materyalleri pişiriyoruz.
  6. Kaynayıp pişen muhallebiye altını kapatıp margarin ve vanilyayı hindistan cevizini ekliyoruz etimeklerin üzerine eşit bir formda yayıyoruz.
  7. Muzları dilimleyip diziyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  8. İyice soğuyunca kremşantimizi çırpıyoruz, içine isteğe bağlı besin boyası ekleyebilirsiniz.
  9. En üste de kremşantiyi yayıp en az 2 saat dinlendiriyoruz.
  10. Zevkinize bağlı süsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun. 😋.

Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Misafir İçin Pratik Menü
Bayat Ekmek Köftesi
Kolay Kornişon Turşusu
Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi
Pişi Tarifi
Klasik Cupcake
Hdabla | © 2025 |