Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli)

Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket etimek
- 1 lt süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- Muz
- 2 paket kremşanti
- Çay kaşığı ucuyla sarı besin boyası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbet için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir paket etimeki dikdörtgen borcama diziyoruz, borcama kenara alıp şerbeti hazırlamaya başlıyoruz .
- Şekeri tencereye koyup kavuruyoruz, yoğunlaşıp karamel olunca iki su bardağı suyu ekliyoruz şekerin donması gözünüzü korkutmasın suyu döktükten sonra karıştırınca eriyor.
- Şeker eriyip 5 dakika daha kaynayınca şerbetin altını kapatıp kenara alıyoruz 5 dakika dinlenen şerbeti etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Etimekler kenarda dinlenirken muhallebisini hazırlıyoruz.
- Margarin ve vanilya hariç tüm materyalleri pişiriyoruz.
- Kaynayıp pişen muhallebiye altını kapatıp margarin ve vanilyayı hindistan cevizini ekliyoruz etimeklerin üzerine eşit bir formda yayıyoruz.
- Muzları dilimleyip diziyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- İyice soğuyunca kremşantimizi çırpıyoruz, içine isteğe bağlı besin boyası ekleyebilirsiniz.
- En üste de kremşantiyi yayıp en az 2 saat dinlendiriyoruz.
- Zevkinize bağlı süsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun. 😋.
Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













