Eti Fingerlı Pasta
Eti Fingerlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket puding(1 lt süt ile hazırlanan)
- 1 lt süt
- 4 paket eti finger bisküvi
Üzeri için;
- 1 paket kenton pasta süsü(kakaolu)
- 1 paket antep fıstıklı gofret
Eti Fingerlı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pudingi ve sütü tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadığı üzere alıyoruz.
- İlk sırayı dizdiğimiz bisküvilerin üzerine çabucak kapatacak kadar az puding söküp yayıyoruz.
- Diğer katlar da yeniden tıpkı. Ben bu biçimde bu borcama 4 kat yaptım.
- 1 sıra yatay 1 sıra dikey olarak dizdim.
- En üst sırada pudingi yayıp spatula ile düzledim.
- Soğuğu çıktıktan sonra gofreti bıçakla ufalayarak güzelce doğradım ve köşelerine serptim.
- Orta kısmını da kakaolu kenton pasta süsü ile süsledim.
- Tek dikkat gerektiren husus puding soğumadan bisküvilerin serilerek çabucak üzerine dökülmesi.
- Bu sayede bisküvilerin ıslatmadan pudingin sıcaklığıyla yumuşaması.
- Ben bisküvide paketteki kırıkları kullanmadan bu ebat borcamda kalan bisküvileri sizinle paylaştım. Siz borcamınıza/ tepsinize nazaran paket ölçünüzü ayarlayabilirsiniz.
- Bu ebat borcamda 4 paketten kırıklar hariç bu kadar bisküvi artıyor.
- Kalanları isterseniz robotta çekip üzerini süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Eti Fingerlı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















