Et Sote Tarifi (2 Kişilik)

Et Sote Tanımı (2 Kişilik) İçin Malzemeler

  • 254 gram kuşbaşı doğranmış dana/kuzu eti
  • 1 adet orta uzunluk soğan (yarım ay doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (isteğe nazaran 1 adet kırmızı biber de eklenebilir)
  • 1 adet orta uzunluk domates (rendelenmiş ya da küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ya da 1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı sıvı yağ)
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik (isteğe göre)
  • 1 çay bardağı sıcak su

Et Sote Tanımı (2 Kişilik) Nasıl Yapılır?

  1. Etleri mühürle: tavayı uygunca ısıt. Etleri ekle ve yüksek ateşte et suyunu salıp çekene kadar kavur (yaklaşık 6–8 dakika).
  2. Soğan ve biber: yağları ekle. Soğan ve biberleri ek et. Orta ateşte yumuşayana kadar kavur (yaklaşık 4–5 dakika).
  3. Salça ve domates: salçayı ekle, 1 dakika kavur. Akabinde domatesi ekle, karıştır.
  4. Baharat ve su: tuz, karabiber, pul biber ve kekik ilave et. Yarım çay bardağı sıcak suyu dök, karıştır.
  5. Kısık ateşte pişirme: tavanın kapağını kapat, kısık ateşte etler yeterlice yumuşayana kadar pişir (yaklaşık 15–20 dakika).

Et Sote Tanımı (2 Kişilik) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk İçin Karnıyarık Böreği (Videolu)
Evdekilerle Makarna
Patates Çanağında Tavuk Mantar Sote
Gelin Pastası
Bebek Tarhana (+8 Ay)
Yumuşacık Ekmek Tarifi
Hdabla | © 2025 |