Et Makinesinde Çiğ Köfte
Et Makinesinde Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı esmer bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 büyük uzunluk soğan(rendelenmiş suyu sıkılmış)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı isot
- 2 diş sarımsak
- 4 adet domates
- 3 yemek kaşığı konut imali tatlı biber salçası
- 2 limonun suyu
- 1 su bardağından biraz eksik koyu kıvamlı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı dolusu çiğ köfte baharatı
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı zerdeçal ( isteğe bağlı)
Et Makinesinde Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel zeytinyağında isotu biraz bekletelim, isotun renginin çıkması için.
- Daha sonra bulguru sıcak su ile ıslatıp üstünü kapatalım 10 dk kadar dinlensin.
- Rendelenmiş soğanın suyunu uygunca sıkalım yoksa acı bir tat oluyor.
- Domatesleri kabuğuyla 4 e keselim.
- Dinlenmiş bulgurun üstüne tüm gereçleri ekleyelim ve et makinesinden bir kere çekelim daha sonra biraz karıştıralım.
- Macun kıvamına gelebilmesi için bir sefer daha et makinasından geçirelim.
- Artık elimizle bi kaç sefer yoğurunca çiğ köftemiz hazır.
- Tadına bakıp damak tadınıza nazaran eklemeler yapabilirsiniz.
- Biz acı sevmiyoruz diye isotunu az koyuyoruz.
- Acı isteyenler daha fazla koyabilir. Afiyet olsun.
Et Makinesinde Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









