Et Güveç

Et Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana eti
- 15 adet arpacık soğan
- 2 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- 5-6 adet sarımsak
- 3 adet büyük kabuğu soyulmuş pembe domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 en küçük çay bardağı su
- 1 en küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Et Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etleri kuş başı doğrayıp güveç tenceresine alalım. Biberleri ve domatesleri küp küp doğrayıp tenceremize ekleyelim.
- Daha sonra kalan bütün materyalleri de güveç tenceresine ekleyip güzelce karıştıralım. Üzerine tereyağı kesimleri yerleştirip, folyo ile kapatalım kapağını kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında denetimli bir halde 2 saat pişirelim.
Et Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






